Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Bewaaradvies voor taarten: zo blijft jouw taart net zo smaakvol als op dag één

Bewaaradvies voor taarten: zo blijft jouw taart net zo smaakvol als op dag één

Een prachtige taart of een doos ambachtelijke gebakjes van Toptaarten.nl is een feest op zich. Maar hoe zorg je ervoor dat deze lekkernijen net zo vers en smaakvol blijven als op de dag van levering? Het goed bewaren van taarten is erg belangrijk. Iedereen weet dat een taart niet eindeloos houdbaar is. Maar wist je dat de houdbaarheid verschilt per soort taart of gebak?

In deze blog geven we je een overzichtelijk en praktisch bewaaradvies, zodat je optimaal van jouw taart kunt genieten.

De juiste bewaarmethode voor jouw taart: van slagroomtaart tot lekkere gebakjes

Altijd in de koelkast bewaren

Sommige taarten en gebakjes bevatten verse room of fruitvullingen. Deze moeten bewaard worden in de koelkast bij een temperatuur tussen de vier en zeven graden Celsius. Denk aan:

Haal de taart een half uurtje vóór het serveren uit de koelkast. Zo komt de smaak het beste tot zijn recht!

Wist je trouwens...
Onze slagroomtaarten worden nog altijd gevuld met échte slagroom. Geen mix of plantaardige vervanger dus, maar romige, volle slagroom zoals het hoort. Je proeft het verschil!

Tip: Plaats taarten niet naast sterk ruikende producten zoals knoflook of vis. Taarten nemen snel geuren over.

In de koelkast bewaren met aandacht

Taarten met fondant of marsepein zijn een tikkeltje gevoeliger. Deze lagen kunnen namelijk niet goed tegen vocht, waardoor ze kunnen gaan zweten en plakkerig worden. Toch is koeling vaak nodig vanwege de vulling. Deze taarten bevatten vaak bederfelijke ingrediënten zoals botercrème of mousse. Daarom geldt het volgende:

  • Bewaar deze taarten altijd in een taartdoos in de koelkast

Tip: Laat de taart langzaam op kamertemperatuur komen voordat je hem serveert. Open de doos pas op het laatste moment om condensvorming op de taart te voorkomen. Zo blijft de buitenkant mooi en de vulling vers.

Taart invriezen? Ja hoor, dat kan!

Taart over? Lucky you! Zo kun je er later nog een keer van smullen! Veel taarten en gebakjes kunnen goed worden ingevroren, zolang er geen verse slagroom of vers fruit bovenop zit. Volg deze stappen:

 

  1. Heb je nog veel taart over? Snijd de taart dan in kleinere stukken. Dit maakt het makkelijker om een portie te ontdooien wanneer je daar zin in hebt.
  2. Wikkel elk stuk goed in vershoudfolie en daarna in aluminiumfolie of bewaar het in een diepvriesdoos.
  3. Label de verpakking met de datum en bewaar de taart maximaal twee maanden in de vriezer.

Tip: Laat ingevroren taart langzaam in de koelkast ontdooien en haal hem daarna op tijd uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen.

 

Hoe lang blijft mijn taart goed?

De houdbaarheid van een taart hangt sterk af van het soort taart en de gebruikte ingrediënten. Bij Toptaarten.nl maken we het je gemakkelijk. Bij elke taart op onze website staat duidelijk aangegeven hoe lang deze houdbaar is.

Gemiddeld kun je uitgaan van de volgende richtlijnen:

  • Slagroomtaarten en bavaroistaarten: twee dagen in de koelkast
  • Fondanttaarten en marsepeintaarten: drie dagen in de koelkast, afhankelijk van de vulling
  • Gebakjes zoals tompoezen of soezen: één dag in de koelkast
  • Ingevroren taarten: tot twee maanden in de vriezer, mits goed verpakt

Zo blijft jouw taart vers én feestelijk

Met deze bewaartips blijft jouw taart net zo feestelijk en lekker als op dag één. Of je nu kiest voor een verjaardagstaart, een fototaart of een doosje ambachtelijke gebakjes, zo haal je het maximale uit elke traktatie.

Heb je vragen over een specifieke taart of vulling? Ons team van Toptaarten.nl staat voor je klaar met persoonlijk bewaaradvies.

Voor elke gelegenheid een taart, tot snel bij Toptaarten.nl!